2024. május 7. kedd Gizella

Nemzeti értékeink, a hungarikumok ünnepe

Agro Napló
A Hungarikum Bizottság december 3-án nagyszabású gálaesten ünnepli és teszi közhírré a hungarikum listára eddig felkerült értékeinket. Ezen az eseményen kapják kézhez a hungarikumok gazdái, kezelői a védjeggyel ellátott tanúsító oklevelet.

A Hungarikum Bizottság elnökének, Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszternek a kezdeményezésére, nemzeti értékeink megbecsüléseként megszervezett gálaestnek a Budapesti Operettszínház ad otthont, ahol neves fellépő művészek előadásai színesítik a rangos eseményt. Az első Hungarikum Gála szervezői szerint az est méginkább ráirányíthatja a figyelmet közös értékeinkre, azok védelmének szükségességére és lehetővé teszi mind szélesebb körben történő megismertetésüket.



A hungarikumok a magyarság csúcsteljesítményei, olyan kiemelkedő értékek, amelyek identitásunk részei, amelyekre büszkék lehetünk, amelyek erősítik a magyarság kulturális sokszínűségét. A 2012. évi XXX. törvény értelmében felállított Hungarikum Bizottság feladata nemcsak az, hogy gondozza és frissítse a hungarikumok listáját, de az is, hogy védelmet nyújtson ezeknek az értékeknek. Az elmúlt egy évben megkezdődött a Magyar Értéktár és a Hungarikumok Gyűjteményének összeállítása, kezdetét vette nemzeti értékeink dokumentálása, számbavétele. Bár a munka nemrég kezdődött, máris számos kiemelkedő nemzeti érték felkerülhetett a Hungarikumok Gyűjteményébe. Ezek ezentúl hivatalosan is viselhetik ezt a kitüntető címet, hirdetve az egész világnak értékeinket.

Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Pistázd meg!

Pistázd meg!

Magyarország egyik lenépszerűbb élelmiszere, az Erős Pista új „megPistázott” filmje annak az előzménye, hogy az Univer Product Zrt. 75 éves történetén...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!