2024. július 25. csütörtök Kristóf, Jakab
Lebuktak a Balatont fosztogató orvhalászok: brutális büntetést kaptak

Lebuktak a Balatont fosztogató orvhalászok: brutális büntetést kaptak

agrarszektor.hu
Több milliós bírságok röpködtek a Balatonnál: a hatóság által lekapcsolt két orvhorgásznak nemcsak a jelentős összegű büntetést kell befizetnie, de több évre el is tiltották őket a pecázástól.

Egy balatonlellei férfinak még tavaly áprilisban vonták be az állami jegyét, amiért a kifogott halakat nem vezette be a fogási naplójába - írta meg az Infostart a Pecaverzum értesülései alapján. Ezt követően augusztus 27-e és október 28-a között ötször kapták el a halőrök, a bírságok összege pedig egyre nőtt és halmozódott, így jött ki az 5,5 millió forint, valamint a hatóságok 15 évre elvették az engedélyét is. A nem szándékozik kifizetni a hatalmas összeget, méghozzá a táplálékszerzésre mint emberi alapjogra hivatkozva.

A másik hírhedt orvhorgászt tavaly júniusig négy alkalommal kapcsolták le, amivel 2 225 475 forintos bírságot szedett össze, és száz hónapra, azaz 8,3 évre eltiltották a horgászattól. Egy évig nem érkezett róla hír, de most újra elkapták, és ismét komoly bírságot varrtak a nyakába. Április 23-án Balatonkenese térségében érték tetten a halőrök: többszörös eltiltás hatálya alatt, engedély nélkül horgászott, ezért 1 436 490 forintos halvédelmi bírsággal, valamint 54 hónapos horgászattól való eltiltással büntették.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?