Feldman Zsolt: a kormány a gazdák partnere

Feldman Zsolt: a kormány a gazdák partnere

agrarszektor.hu
A kormányzat a gazdák és a vidéki vállalkozások partnere, a magyar vidékkel szövetségben dolgozik – mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára az Új Lendület EXPO Marcaliban elnevezésű rendezvény megnyitóján, szombaton.

Feldman Zsolt kiemelte, hogy míg Nyugat-Európában több olyan ország akad, ahol komoly konfliktus alakult ki a kormányzat és a vidék, az agrárium között a mezőgazdasági kedvezmények csökkentése, a támogatások megvonása miatt, addig a magyar agrárium és vidék éppen az ellenkezőjét élheti meg.

Példaként említette, hogy az őstermelőket jelentős adókedvezmény segíti, valamint szélesedtek a kistermelők értékesítési lehetőségei. Háromszorosára növelték a vidékfejlesztési támogatások forráskeretét, a legkisebb vállalkozások is pályázhatnak fejlesztési és beruházási projektjeikhez segítségre 2024-ben.

– ismertette. Feldman Zsolt, aki egyben a rendezvény fővédnöke fontosnak tartja, hogy egy kistérség vagy régió, illetve azok vállalkozói, piaci szereplői és termelői megmutassák a helyieknek, az országnak és a világnak értékeiket.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?