Mi a gond az ukrán baromfival?

Egyenlőtlen feltételek mellett, inkorrekt versenyben kellene helytállniuk a baromfiágazat uniós, és azon belül magyar szereplőinek a harmadik országokból származó importtal, döntően az ukrán behozatallal szemben – mondta el Csorbai Attila, a a Baromfi Terméktanács elnöke az Alapvetésben, a Portfolio agráriummal és élelmiszeriparral foglalkozó podcastjében.

Világszerte egyre nagyobb teljesítménnyel és egyre jobb hatékonysággal dolgozik a baromfiágazat, amely az elmúlt évtizedekben komoly lépéseket tett a genetika, a takarmánykonverzió, valamint a technológia terén is.

A szektor mára nem csupán kényelmesen képes ellátni a belső fogyasztás igényeit, hanem komoly exportot is bonyolít, legyen szó akár broilercsirkéről, pecsenyekacsáról vagy -libáról, hízott májról.

Az ágazat helyzetéről és a jövő irányairól az Alapvetésben, a Portfolio agráriummal és élelmiszeriparral foglalkozó podcastjében Csorbai Attila, a Baromfi Terméktanács elnöke beszélt.

A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is:

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?