2024. május 27. hétfő Hella

Ez durva: nem is hinnéd, milyen állat tartja rettegésben a magyar város lakóit

agrarszektor.hu
Szabadon kószáló haszonállatok okoznak milliós károkat Debrecen-Bánkon. Gazdájuk azért nem zárja be őket, mert a szabad állattartás híve, a környéken élők viszont félnek az ellenőrizetlenül kóborló disznóktól és kutyáktól. A helyiek most összefogtak, bejelentésük után két eljárás is indult az ügyben. Az érintett gazda ígéretet tett arra, hogy körbekeríti az ingatlanát.

Szabadon tartja állatait egy gazda Debrecen-Bánkon, a disznói pedig rendszeresen átjárnak a környező telkekre, vagy éppen átjárnak az út túloldalán lévő kanálisba dagonyázni. A helyiek már egy éve élnek rettegésben a szabadon járó disznók, kutyák és tehenek miatt, ám a gazda eddig nem volt hajlandó változtatni álláspontján, mondván, ő a szabad állattartás híve - olvasható az RTL.hu oldalán.

Az állatok azonban nemrég milliós károkat okoztak a gazda szomszédjánál. Nemcsak a kerítését semmisítették meg, de a veteményesét is feltúrták, valamint megették a termést és kárt tettek az épületekben is. Most a lakók megelégelték a helyzetet és összefogtak, több vizsgálat is indult az ügyben, az állatok gazdája pedig ígéretet tett rá, hogy kerítést fog építeni. Ha azonban a termelő nem teljesíti a kötelezettségeit, akár börtönbe is kerülhet.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?