Alapjaiban változhat meg a permetezés a földeken: itt a britek új megoldása

Alapjaiban változhat meg a permetezés a földeken: itt a britek új megoldása

agrarszektor.hu
Két brit vállalat, a Techneat Engineering és a Tillet en Hague kifejlesztett egy precíziós permetezőgépet a hagyma, a póréhagyma és a sárgarépa ültetvények számára. A Weedwizard névre keresztelt gépet először tavaly januárban mutatták be a Lamma mezőgazdasági vásáron Birminghamben.

A Weedwizard névre keresztelt foltpermetező a Techneat Engineering és a Tillet en Hague szoftver-specialista hároméves együttműködésének eredménye. A Tillet en Hague különösen a kapálógépek kameráinak szállításáról ismert - olvasható a Future Farming oldalán. Mint írták, az újonnan kifejlesztett permetezőgép három nagyfelbontású kamerát használ, amelyek egy 6 méter széles gémre vannak felszerelve. A kamerák képeket rögzítenek, amelyeket egy beépített processzor ezredmásodpercek alatt elemez.

 

A permetezőgép 25-30 centiméteres levélmagasságig használható. A Techneat Engineering szerint a gép hozzájárul a növények stresszhatásának csökkentéséhez és az alacsonyabb anyagfelhasználáshoz. A Tillet en Hague kamerái felismerik a gyomokat, és mikrodózisú anyagot juttatnak a növényre. A dózis mindössze 2%-a a szántóföldi permetezőgépeknél megszokottnak. Fontos megjegyezni azt is, hogy a Weedwizard a működése során nem használ mesterséges intelligenciát.

A gép maximális munkaszélessége 6 méter, 10 centiméterenként egy szórófejjel. Ez azt jelenti, hogy egy 6 méter széles spot permetezőgépen 60 szórófej található. A Weedwizard permetezőgép az elmúlt évben széles körű tesztelésen esett át, és már kapható az Egyesült Királyságban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?