Vervaet önjáró hígtrágya-kijuttatók az AXIÁL Kft. kínálatában

Vervaet önjáró hígtrágya-kijuttatók az AXIÁL Kft. kínálatában (x)

PR
A holland gyártmányú Vervaet önjáró hígtrágya-kijuttatók közül 2 eltérő kivitelű modellt és összesen 3 géptípust különböztetünk meg, azonban a gyártó alap koncepciója mindben közös: kiváló alapanyagokból felépített gépek a lehető legegyszerűbb kivitelben, a könnyű karbantartás és az alacsony üzemeltetési költségek érdekében.

Hydro Trike - Hígtrágya kijuttatás 3 vagy 5 keréken

A Hydro Trike széria gépei a gyártó elsőként kifejlesztett modelljeit foglalják magukba, így ezekben már 25 év tapasztalata gyűlt össze, mire elérték mai formájukat.

A 3 kerekű Hydro Trike és az 5 kerekű Hydro Trike XL édestestvérek, hiszen tartálykapacitásukon, illetve a nyilvánvaló kerékelrendezésükön kívül mindenben megegyeznek egymással. A kisebb testvér 16, míg a nagyobb 20 ezer liter hígtrágyát képes a tartályában egy időben eltárolni, kerékelrendezésük pedig igazán egyedivé teszi őket, hiszen 3 kerék esetén az első nyomvonala pontosan a hátsó kettő nyoma közé esik, ezáltal tökéletesen megoldja a külön nyomon haladást, csökkentve ezzel a talajtaposásból adódó károkat. A Hydro Trike XL esetében mindez kiegészül 2 szélső kerékkel, melyek egy középső tengelyen foglalnak helyet, amit a gép a tartálytöltöttség függvényében hidraulikusan terhel, ezáltal még nagyobb szélességben eloszlatva a tömeget a talajon.

A meghajtásról mindkét esetben egy DAF-Paccar dízelmotor gondoskodik, mely kizárólag a hidraulikus szivattyúkat hajtja. A kerekek ezáltal hidromechanikus meghajtással üzemelnek egy saját fejlesztésű sebességváltónak köszönhetően, fokozatmentesen.

A tartály feltöltéséért és a kijuttatásért egy 9.000 liter/perces szállítási kapacitású hígtrágyaszivattyú felel.

Quad 550 - A négy kerekű hígtrágya-kijuttató

A piac igényeihez igazodva 2021-ben kifejlesztették a Quad 550 elnevezésű 4 kerekű önjáró hígtrágya-kijuttatót is, melynél a Trike-ok által összegyűjtött tudást és kifejlesztett megoldásokat széles körben alkalmazták, így felépítésében nagyon sok ismerős elem megtalálható.

Különbségként megemlíthető a 21 m3 kapacitású, poliészter hígtrágya-tartály, valamint az erőforrásként szolgáló Volvo-Penta dízelmotor, ami azonban a korábban kifejlesztett módon, hidromechanikusan hajtja az összes kereket.

A külön nyomon történő haladást a Quad is képes megvalósítani az előre beprogramozott "rákkormányzással", ilyenkor a kerekek pontosan egymás mellett haladnak, a nyomvonalakat tekintve.

A Vervaet fontosnak tartja az innovációs megoldásokat, ennek köszönhetően alapfelszereltségként kínálja minden modelljéhez a Vervaet Connect elnevezésű telemetria rendszerét, melynek köszönhetően valós időben távolról is monitorozható a gép állapota és aktuális beállításai. Továbbá minden modell alapból képes a mennyiség alapú kijuttatásra, ezen felül pedig opcióként elérhető a területalapú kijuttatás is, valamin NIR szenzorral való felszerelés után képessé válik az előre beállított mennyiségű hatóanyag kijuttatására is.

További információért keresse az AXIÁL Kft. munkatársait!

(x)

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?