Sáros eső jöhet hétfőn Magyarországra: erre jobb lesz felkészülni

agrarszektor.hu
A legfrissebb előrejelzések szerint meleg levegő és szaharai por is érkezik dél felől Magyarország térségébe. Ez pedig azt jelenti, hogy a következő napokban megint előfordulhatnak sáros esők az országban.

Az előrejelzések szerint vasárnap élénk, erős széllel melegebb levegő érkezik dél felől, melynek köszönhetően délen már 17-20 Celsius-fok közé melegszik a levegő. Az enyhe légtömeggel együtt azonban egy nagy adag szaharai port is kap Magyarország a feje fölé - olvasható az Időkép.hu oldalán.

Mint írták, a por java vasárnap délután délnyugat felől húzódik a térség fölé, ahonnan a csapadék is érkezni fog. Emiatt könnyen kimosódhat a légkörből, és több helyen alakulhat ki sáros eső. Sáros eső a kifejezetten csapadékos hétfői napon is előfordulhat, de az ezt követő napokban már jelentősen csökkeni fog az ország felett lévő sivatagi por mennyisége.

Az Athéni Egyetem SKIRON modelljének előrejelzése vasárnap éjjelre (Forrás: Forecast.uoa.gr)Az Athéni Egyetem SKIRON modelljének előrejelzése vasárnap éjjelre (Forrás: Forecast.uoa.gr)
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?