Gigaberuházás Mezőtúron: több száz millióból fejlesztett ez a magyar cég

Gigaberuházás Mezőtúron: több száz millióból fejlesztett ez a magyar cég

MTI
Új tárolót épített, modern gépeket vásárolt és napelemeket telepített a kukorica és napraforgó vetőmag tárolásával, csomagolásával foglalkozó Prince Job Holding Zrt. az egyik mezőtúri telephelyén - közölte az újlengyeli székhelyű cég az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint az uniós és hazai forrásból a fejlesztéshez elnyert feltételesen visszatérítendő támogatásuk összege több mint 294 millió forint volt. A fejlesztéstől a vállalkozás versenyképességének növekedését várják, részben a költségek csökkentése, részben az árbevétel növelésének megalapozása által.

A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Mezőtúron, a cég Földvári úti telephelyén épült fel az új 1385 négyzetméter alapterületű terméktároló. Ehhez járult még 12 targonca, két Bobcat kotrógép és egy Bobcat teleszkópos rakodógép beszerzése. A nyolcvan munkavállalót foglalkoztató vállalkozás a nyilvános cégadatok szerint 1,045 milliárd forint nettó árbevételt ért el 2022-ben, míg egy évvel korábban több mint 989 millió forintot. A társaság adózott eredménye 2022-ben meghaladta a 74 millió forintot, 2021-ben a 87 millió forintot.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!