Több ezer négyzetméteren lángolt és félig leégett egy budapesti kertészet

Több ezer négyzetméteren lángolt és félig leégett egy budapesti kertészet

MTI
2024. február 6-án kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy nagyjából tízezer négyzetméteres kertészet Budapest XXIII. kerületében, Soroksáron - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján. A csarnokszerű épület, amelyben a lángok felcsaptak, a Meddőhányó utcában található. 

A fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett dolgoznak. A munkálatokat a dél-pesti önkéntes tűzoltók is segítik - olvasható a közleményben.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szerda reggel közölte az MTI-vel, hogy Eloltották a lángokat a XXIII. kerületi Meddőhányó utcában kigyulladt kertészetben. A kedden késő este felcsapó tűz miatt teljes terjedelmében égett és szinte megsemmisült egy mintegy ötezer négyzetméteres, könnyűszerkezetes, lemez oldalfalú, csarnokszerű épület, amelyben nagy mennyiségű kertészeti felszerelés volt. A fővárosi hivatásos és a dél-pesti önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett fékezték meg a lángokat - közölték.

FRISSÍTÉS: A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szerda délelőtt közleményben tájékoztatta az MTI-t, hogy a tűz a szomszédos létesítményeket is közvetlenül veszélyeztette, de a többméteres lángok továbbterjedését a tűzoltók megakadályozták, majd eloltották a tüzet. A tűzoltásban hetven tűzoltó huszonegy tűzoltó gépjárművel vett részt - tették hozzá. A tűz keletkezésének körülményeit tűzvizsgálati eljárás keretén belül vizsgálják.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?