Hatalmas csavar jön az időjárásban: ilyen is rég volt Magyarországon

Hatalmas csavar jön az időjárásban: ilyen is rég volt Magyarországon

agrarszektor.hu
Igazi kora tavaszt hoz az első februári hétvége. Havazás, komoly fagyok nem jönnek, és egyre több helyen megyünk majd 10 fok fölé.

A hét közepéig még országszerte fagyosak lesznek a hajnalok, a fagyzugokban helyenként -10 fok közeli minimumok is előfordulhatnak, és helyenként zúzmarás ködfoltok emlékeztethetnek arra, hogy bizony még tél van - írja az Időkép. Jelentős csapadék, így havazás a következő 8-10 napban nem látszik, legfeljebb kisebb mennyiégű eső fordulhat elő egy-egy átvonuló front felhőzetéből. Egy ilyen hidegfront csütörtökön érkezhet, innentől kezdve ismét többfelé szeles lehet az idő. A maximumok péntekig általában 3 és 9 fok között alakulnak.

Hétvégétől aztán még inkább visszavonulót fúj a tél, ismét megerősödik a nyugatias áramlás térségünk fölött, emiatt az éjszakai fagyok területi kiterjedése csökkeni fog, napközben pedig egyre többfelé mérhetünk 10 foknál magasabb maximumokat. Az enyhe kora tavaszias idő nagy valószínűséggel a jövő hét első napjaiban is folytatódik, a hóvirágok mellett most már a krókuszok, téltemetők is egyre többfelé szirmot bonthatnak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!