Egyre többen kötnek biztosítást kutyákra és macskákra

Egyre többen kötnek biztosítást kutyákra és macskákra

agrarszektor.hu
Idén július és szeptember közepe között a megkötött lakásbiztosítások 10 százalékánál kértek kisállatokra - köztük kutyákra - szóló kiegészítő szolgáltatást, a kutyákra, macskákra köthető utasbiztosítások száma pedig 28 százalékkal nőtt – áll a Netrisk online biztosításközvetítő közleményében. Ráadásul egy szerződésben átlagosan 1,4, azaz több mint egy kisállat volt megjelölve.

- közölték. Az elemzés szerint minden második magyar háztartásban van kutya, azaz 50,41 százalékos a kutyások aránya egy, még tavaly publikált tudományos kutatás alapján, amely szerint 2,8 millió gazdás eb van Magyarországon.  

Sokba kerülhet a kár

A Netrisk felhívja a figyelmet, hogy a kutyák mellett a többi kisállat is bajba kerülhet, megsérülhetnek, megbetegedhetnek, de előfordulhat, hogy ők okoznak gondot, például kiszaladnak az úttestre és balesetet okoznak.

- jelezte a Netrisk.

Két konstrukció is létezik

Alapvetően két kisállatokat érintő biztosítás érhető el. Az egyik a sima konstrukció, amely az érintett kisállat betegsége, balesete miatti orvosi költségekre szól. Feltétele azonban, hogy a kisállatnak legyen megfelelő mikrochipje, valamint az állatorvosnak rögzítenie kell az állat adatait elektronikus nyilvántartásban. A másik a kutyatartói felelősségbiztosítás, amely olyan esetekre nyújthat fedezetet, ha a kutya megharap valakit, vagy balesetet okoz - ismertette a közleményben Besnyő Márton, a Netrisk ügyvezető igazgatója.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!