2024. április 25. csütörtök Márk
Új agrárképzések indulnak a MATE-n

Új agrárképzések indulnak a MATE-n

agrarszektor.hu
A legújabb trendek és ismeretek követése a diplomával rendelkezők számára is rendkívüli előnyt jelent a munkaerőpiacon. Ehhez nyújtanak kiváló lehetőséget a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) szeptemberben induló szakirányú továbbképzései, melyek közül az élelmiszeripari digitalizációs szakmérnök/szaktanácsadó, a hivatásos lótenyésztő szakmérnök/szakember, valamint a levegőtisztaság-védelmi szakirányú továbbképzéseket idén hirdeti először az egyetem.

Az új budapesti élelmiszeripari digitalizációs szakmérnök/szaktanácsadó szakirányú továbbképzés célja olyan szakemberek képzése, akik ipari méréstechnikai, automatizálási, komplex adatelemzési és adatbányászati, valamint döntéselőkészítési ismereteik birtokában hatékonyan tudják felügyelni, ellenőrizni és fejleszteni a biztonságos és kiváló minőségű, az emberi táplálkozásra minden tekintetben alkalmas élelmiszer előállításának folyamatát és forgalmazását - írja közleményében a MATE. A hivatásos lótenyésztő szakirányú továbbképzésre elsősorban olyan jelentkezőket várnak, akik nyitottak a lovakkal, lótenyésztéssel kapcsolatos elméleti és gyakorlati ismeretek, valamint a választott tudományterületen lévő újdonságok, modern módszerek befogadására. A 3 féléves keszthelyi képzésen végzettek új ismereteiket a lovassportban is alkalmazni tudják majd. A gödöllői, 4 féléves levegőtisztaság-védelmi szakirányú továbbképzés célja olyan kiemelkedő tárgyi, technológiai tudással, valamint naprakész szakmai és jogi információkkal rendelkező szakemberek képzése, akik a környezeti légszennyeződés és a környezetvédelem alapvető és átfogó hazai, valamint nemzetközi kérdéseinek elmélyült ismereteivel rendelkeznek.

A MATE várja a jelentkezéseket további szakirányú továbbképzéseire is, melyek a mezőgazdasági, műszaki, gazdaságtudományi és pedagógiai területeken egyaránt elérhetőek. A 2023. őszén induló képzésekre augusztus 15-ig lehet jelentkezni a MATE honlapján.

Címlapkép forrása: MATE

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!