Szigorú korlátozás jön: ezeken a településeken mostantól csak így lehet locsolni

Szigorú korlátozás jön: ezeken a településeken mostantól csak így lehet locsolni

agrarszektor.hu
Több településen is korlátozták a locsolást Pest vármegyében. Ezeken a településeken reggel és este locsolni és medencét tölteni sem szabad vezetékes vízből.

A teljes vízhiány elkerülése érdekében a részleges locsolási tilalom mellett döntöttek Érd, Diósd, Tárnok, Sóskút, Törökbálint és Pusztazámor polgármesterei. A tiltás hátterében az állt, hogy a reggeli és esti órákban a településeket ellátó ivóvízrendszer elérte a maximális kapacitását, ugyanis ebben az időszakban legintenzívebb a vízfelhasználás főként a kerti locsolások és medencetöltések miatt - írta meg az Időkép.hu. A forró nyári időben viszont az ivóvízhiány elkerülése érdekében korlátozásra volt szükség.

Érd és Térsége Víziközmű Kft. közösségi oldalán olvasható, hogy "augusztus 31-ig reggel 5:00 és 9:00 óra között, valamint este 18:00 és 23:00 óra között a közüzemi ivóvíz hálózatról TILOS a locsolási és medencefeltöltési célú vízhasználat!" Tárolókból, hordókból viszont bármikor lehet locsolni, így érdemes ezeket a tilalmi órákon kívül feltölteni, csapadékgyűjtőket vagy saját kutat használni, illetve az éjjeli automata locsolórendszer használata jelenthet még megoldást a kialakult helyzetre.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. június 25. 05:58