Óriási fejlesztést jelentettek be a magyar agrárképzésben

Óriási fejlesztést jelentettek be a magyar agrárképzésben

agrarszektor.hu
A Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Ágazati Képzőközpontjának létrehozása mérföldkő mind az iskolák életében, mind pedig az agrárgazdaság fejlődése szempontjából - jelentette ki dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára, a projekt zárórendezvényén Szombathelyen.

Az államtitkár ismertette, hogy jelentős beruházás valósult meg kormányzati támogatással. A Széchenyi 2020 Program keretében „A Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Ágazati Képzőközpontjának létrehozása” című pályázat 265,07 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert. A projekt keretében megvalósuló tevékenységek közé sorolható az Ágazati Képzőközpont létrehozása és a vállalati kapcsolatok fejlesztése, a duális képzés indítása, felnőttképzések fejlesztése, eszközbeszerzések az iskolai tanműhelyek részére - írja közleményében az Agrárminisztérium.

Dr. Nobilis Márton kitért arra, hogy egy agrárszakképző iskola számára a modern gépek és eszközök elengedhetetlenek a gyakorlati oktatás és a szakmai fejlődés terén. Az agrárium fejlesztése érdekében fontos a megfelelő infrastruktúra létrehozása. Ezek a beruházások azok a hosszú távú befektetések, amelyek segítik a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatok terjedését, a hatékonyabb termelést és a jobb minőségű termények előállítását - tette hozzá.

Címlapkép forrása: Pelsőczy Csaba

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?