A MATE Körforgásos Gazdaság Elemző Központja épp a zöldgazdaság jövőjét tárja elénk

A MATE Körforgásos Gazdaság Elemző Központja épp a zöldgazdaság jövőjét tárja elénk (x)

agrarszektor.hu
Minden, ami zöldinnováció, minden, ami zöldgazdaság, minden, ami energiahatékonyság- ezt kínálja a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Körforgásos Gazdaság Elemző Központja a nagyérdeműnek formabontó hibrid expója keretén belül. A Zöldinnovációs és Energiahatékonysági expó névre hallgató rendezvényükön most végre fény derül arra, hogy mivel is foglalkoznak azok, akik nap, mint nap a klímavédelmi célokért és a gazdaság zöldítéséért küzdenek.

Már a szervezést is a fentarthatóság jegyében folytatja a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Körforgásos Gazdaság Elemző Központja: számos digitális stand várja kiállítókat, akik ágazatoktól függetlenül mutatják be a nagybetűs jövőt: ki egy termékkel, ki egy szolgáltatással, de van, aki pusztán egy jó ötlettel érkezik. Ami közös bennük, hogy valamennyien zöld megoldásokban gondolkodnak. Bár a digitális kiállítás folyamatos, a jelentkezésnek sincs még vége: június 25-ig várják a szervezők azok jelentkezését, akik bemutatnák tevékenységüket. Ha valaki a digitális standok egyikét szeretné a magáénak tudni, nem kell mást tennie, mint elküldenie pályázatát a zoldexpo@uni-mate.hu e-mail címre és megismerni a részletes feltételeket az expó hivatalos felületén, a www.e-expo2023.hu weboldalon.

Sokan álltak a kezdeményezés mögé

Az Egyetem Körforgásos Gazdaság Elemző Központja a pályázat kiírásától kezdve éberen tartja valamennyi szektor figyelmét, ami meglátszik a támogatói kör változatosságán is: civilszervezetek, kamarák, bankok, közigazgatási szervezetek is a kezdeményezéshez csatlakoztak.

Komoly díjak kilátásban

A MATE expójára nem csak a fenti, globális célok miatt érdemes jelentkezni: számos díj gazdára talál a kiállítók között, így például a Zöldinnovációs és Zöldgazdasági Nívódíj, valamint a Zöldinnovációs és Zöldgazdasági Díj, de a közreműködő szervezetek is számos különdíjat ajánlottak fel.

A tanulókra is gondoltak

A szervezők hűek maradtak elveikhez: minél szélesebb réteg figyelmét igyekeznek felkelteni kortól és nemtől függetlenül napjaink környezeti kihívásaira. Éppen ezért a fő attrakció mellett helyett a kapott Zöldinnovációs és Zöldgazdasági Rajzpályázat is, amelyre négy kategóriában (általános iskola 1-4. osztályos tanulóinak, általános iskola 5-8. osztályos tanulóinak, gimnazista és szakközépiskolás tanulóinak, illetve gyógypedagógiai iskolába járó 1-8. osztályos tanulóknak) lehet jelentkezni minden olyan alkotással, ami a fiatalok zöld elképzeléseit mutatja be. Számukra is a jelentkezési határidő június 25., azonban nekik is érdemes a pályázati anyaguk beküldése előtt elolvasni a részletes feltételeket a www.e-expo2023.hu weboldalon.

(x)

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!