2024. június 25. kedd Vilmos
Nagy bejelentést tett az Agrárkamara elnöke a jótékonysági vadászatokról

Nagy bejelentést tett az Agrárkamara elnöke a jótékonysági vadászatokról

MTI
Együttműködési megállapodást köt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a jótékonysági vadászatokat szervező Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft.-vel - jelentette be a NAK elnöke Budapesten, az esemény sajtótájékoztatóján.

Győrffy Balázs a szerződés aláírását megelőzően a jótékonysági vadászatok eddigi eredményeivel indokolta a NAK támogatását. A kezdeményezés megőrzésre méltó, értékes hagyomány, az agrárkamara ezért a saját eszközeivel szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy még többen csatlakozzanak hozzá, és az eddigieknél is nagyobb adomány gyűlhessen össze. A csaknem 400 ezer kamarai tag közül sokan vadásznak, és ezt nem csupán szabadidős tevékenységnek tekintik, hanem olyan élethivatásnak, amely kifejezi a vadak iránti elkötelezettséget és tiszteletet - fogalmazott.

Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója szerint a magyar vadásztársadalom felelősségvállalásának köszönhető, hogy a kezdeményezésük társadalmi jelentőségű eseménnyé, az ország legszélesebb körre ható karitatív programjává válhatott. Az eddigi 10 jótékonysági vadászat során összesen már csaknem 170 millió forint gyűlt össze, ebből 23 kórház gyermekosztályai kaptak hiánypótló orvosi eszközöket, egyebek közt életmentő berendezéseket is. Az eddigi felajánlások a kórházi statisztikák szerint mostanáig több mint 120 ezer gyermek gyógyulásához járultak hozzá, és az idei vadászat bevételét is ugyanerre a célra ajánlják föl a szervezők - tette hozzá.

A jótékonysági vadászatokat a hagyományoknak megfelelően idén is december 27-én tartják meg minden megyében. Az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft.-t 2019-ben alapították, jótékonysági vadászatokat azóta országszerte, 2020 óta pedig Romániában, Szerbiában és Szlovákiában is tartanak. A helyszínekről és a befolyt összegek felhasználásáról a társaság honlapja tájékoztat.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?