Hatalmas eső jön hétfőn: térképen mutatjuk, hol várható a legtöbb csapadék

Hatalmas eső jön hétfőn: térképen mutatjuk, hol várható a legtöbb csapadék

agrarszektor.hu
Egy hullámzó hidegfront miatt a jövő hét elején csapadékosabbra fordul az idő, és az ország nagy része hétfőn és kedden kiadós öntözést kaphat. Hétfőn többfelé zivatarok is kialakulhatnak, melyekhez akár felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések is társulhatnak.

Hétvégén kitart a szép idő, a maximumok az ország nagy részén elérik, meg is haladják a 20 fokot - írja az Időkép. Hétfőn viszont nyugat felől egy hullámzó hidegfront éri el hazánkat, amely csak lassan vonul át fölöttünk, így hétfőn és kedden többfelé számíthatunk csapadékra, többfelé jelentős mennyiségben. Az eső, záporok mellett főként a hét első napján többfelé zivatarok is kialakulhatnak, melyekhez akár felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések is társulhatnak.

Forrás: Időkép
Forrás: Időkép

Kedden még főként az ország keleti, északkeleti felén eshet, máshol már csak elszórtan lehetnek záporok, egy-egy helyen zivatar sem kizárt. Szerdától újra szárazabbra fordul az időjárás, ezen a napon már csak a középső és keleti tájakon lehet egy-egy zápor, de a keddi naphoz hasonlóan még többfelé erős lesz az északi-északnyugati szél, és a maximumok is visszaesnek jó pár fokkal.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?