2024. április 23. kedd Béla
Tilalom lépett életbe Magyarországon: ebben a megyében mától tilos a tűzgyújtás

Tilalom lépett életbe Magyarországon: ebben a megyében mától tilos a tűzgyújtás

agrarszektor.hu
Mivel szeles és napsütéses napokat a hétvégén várhatóan száraz, jelentősebb csapadék nélküli időjárás követi, megnövekedett az erdőre átterjedő szabadtéri tüzek kialakulásának a veszélye. Az illetékes hatóság ezért tűzgyújtási tilalmat rendel el Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében.

Az utóbbi időszakban BAZ vármegyében egyre magasabb a szabadterületi tűzesetszám. Az erdőben és az erdő környéki területeken található könnyű holt biomassza nedvességtartalmát az elkövetkezendő napok időjárása várhatóan tovább fogja csökkenti - olvasható a Nemzeti Élelmiszerbiztonsági Hivatal (Nébih) oldalán. Mindezen körülményeket mérlegelve a Nébih a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság egyetértésével, 2023. március 18-tól tűzgyújtási tilalmat rendel el Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében.

A tűzgyújtási tilalom idején tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében, ideértve az interaktív tűzgyújtási tilalom térképen jelölt területeken található tűzrakó helyeket, a vasút és közút menti fásításokat, valamint tilos a parlag- és gazégetés is. Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról ezen az oldalon, illetve az itt található térképen tájékozódhatnak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!