2024. április 28. vasárnap Valéria
Váratlan bejelentést tett Orbán Viktor: súlyos lépésre készül a kormány

Váratlan bejelentést tett Orbán Viktor: súlyos lépésre készül a kormány

agrarszektor.hu
Szokásához híven interjút adott Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió "Jó Reggelt, Magyarország" című műsorában. A miniszterelnök ennek során jelezte, hogy a kormány célja az infláció csökkentése hazánkban, ennek érdekében pedig várhatóan ki fogják bővíteni az árstoppal érintett termékek listáját.

Ahogy az interjúban Orbán Viktor fogalmazott, a szankciós árak magasabb felárhoz vezetnek, ez pedig növeli az inflációt. A miniszterelnök kiemelte, hogy az infláció mögött tekintélyes mértékben a szankciók állnak. Példaként felhozta, hogy az élelmiszerárak megnövekedése mögött nem kizárólag, de jelentős mértékben az energia drágulása van, mivel a szállítási és egyéb költségek beépülnek az árba. Orbán Viktor éppen ezért bejelentette, hogy a kormány célja az egyszámjegyű infláció elérése, az árstopokat ki fogják terjeszteni további termékekre.

Mint ismeretes, a kormány az év elején a tavaly október közepi szinten rögzítette a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a sertéscomb, a csirkemell, csirkefarhát és a 2,8 százalékos UHT tehéntej legmagasabb árát. Az üzemanyagárak befagyasztásáról és a kamatstopról már korábban döntés született. Ezeket a hatósági intézkedéseket bevezetésük óta újra és újra meghosszabbították, a legutolsó információk szerint az élelmiszerár-stop, a hitelmoratórium és a kamatstop, valamint a benzinárstop 2022. december 31-ig lesz érvényben.

(Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!