Kell-e félnie a magyar gazdáknak 2022-től? Sok forog kockán, sorsdöntő év jöhet

Kell-e félnie a magyar gazdáknak 2022-től? Sok forog kockán, sorsdöntő év jöhet

agrarszektor.hu
Február 22-én, online Agrár Klub keretében mutatja be a Portfolio Csoport, a 2021-es év után, hogyan alakulhatnak a gabonaárak idén, milyen inputanyag árakra készülhetnek a gazdák, illetve összességében mi vár az állattenyésztőkre és a növénytermesztőkre 2022-ben. Szó lesz arról is, hogyan reagálhatnak a gazdálkodók a mezőgazdaságban jellemző hullámzásokra, váratlan eseményekre, valamint, hogy a boltokban és a fogyasztókon, hogyan fog lecsapódni az agráriumban bekövetkezett árrobbanás.

2021 egyértelműen a drágulások éve volt, kezdve a brutális gabonaár-robbanással, amelyet az inputanyagok, az energiaköltségek, az építési alapanyagok, illetve a benzin árának soha nem látott emelkedése követett. Mostanra elmondható, hogy a magyar agrárium szinte minden szereplőjét érintette valamilyen szinten, és valamilyen formában a drágulás, és habár stagnálásról még most sem beszélhetünk, nehéz megjósolni mire számíthatnak a gazdák 2022-ben.

A Portfolio Agrár Klub áttekintéséhez kattintson ide>>

A február 22-ei online Portfolio Agrár Klub azt mutatja be, a 2021-es év után, hogyan alakulhatnak a gabonaárak idén, milyen inputanyag árakra készülhetnek a gazdák, illetve összességében mi vár az állattenyésztőkre és a növénytermesztőkre 2022-ben. Szó lesz arról is, hogyan reagálhatnak a gazdálkodók a mezőgazdaságban jellemző hullámzásokra, váratlan eseményekre, valamint, hogy a boltokban és a fogyasztókon, hogyan fog lecsapódni az agráriumban bekövetkezett árrobbanás. Az idei első Portfolio Agrár Klub programja és az előadók listája folyamatosan bővül.

Az előadók listáját itt tekintheti meg>>

A február 22-ei Porfolio Agrár Klubon előadónk lesz Hollósi Dávid, a Takarékbank Zrt. és a Magyar Bankholding Csoport Agrár és Élelmiszeripari üzletág ügyvezető igazgatója, aki az előadását követő "Nehéz év volt 2021 a magyar agráriumban - Mi vár az állattartókra és a növénytermesztőkre 2022-ben?" kerekasztal-beszélgetést is moderálja majd. A beszélgetés résztvevői a szakma és a téma meghatározó képviselői: Balássy Ákos, az EuroChem Agro Hungary Kft. ügyvezetője, Fitos Gábor, a Magyarországi Sertéstenyésztők és Sertéstartók Szövetségének (MSTSZ) ügyvezető igazgatója, Kulik Zoltán, a Vitafort Zrt. vezérigazgatója, Petőházi Tamás, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének elnöke, valamint Éder Tamás, a Bonafarm Csoport pr és vállalati kapcsolatok igazgatója.

A Portfolio Agrár Klub teljes programját itt érheti el>>

A Portfolio Agrár Klub egy olyan sorozat, amely időről időre az agrárium legfontosabb és legaktuálisabb témáival foglalkozik, és tárgyalja meg azokat szakértők segíségével. A 2021-ben megrendezett klubokon foglalkoztunk többek között az osztatlan közös tulajdon megszüntetéséről szóló törvénnyel, megvitattuk a Közös Agrárpolitika, valamint a következő években várható támogatási és finanszírozási lehetőségeket, de szó volt a takarmányár-robbanásról, illetve a hazai élelmiszeripar versenyképességének növeléséről is. A február 22-ei Portfolio Agrár Klubon a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

A jelentkezési feltételekről itt tájékozódhat>>

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?