Nagy segítséget kapnak a magyar kertészetek: ezeket már online is elintézhetik

Nagy segítséget kapnak a magyar kertészetek: ezeket már online is elintézhetik

agrarszektor.hu
A közigazgatásban a törvényi előírásoknak köszönhetően rohamosan terjed az e-ügyintézés. A modernizáció azonban csak akkor lehet teljes, ha abban az állampolgárok, illetve a gazdaság szereplői is részt tudnak venni. A mezőgazdasági ágazat szereplői közül most a kertészek számára is megnyílt az elektronikus ügyintézés lehetősége.

A közigazgatásban a törvényi előírásoknak köszönhetően rohamosan terjed az e-ügyintézés. A modernizáció azonban csak akkor lehet teljes, ha abban az állampolgárok, illetve a gazdaság szereplői is részt vesznek. Az E-ügyintézési törvény kötelezővé tette az elektronikus ügyintézés bevezetését az állami szervek és a gazdálkodó szervezetek részére. Az ügyfél jogosult ügyeit elektronikus úton intézni, nyilatkozatait elektronikus úton megtenni, amelynek lehetőségét és technikai hátterét az erre kötelezett szerveknek biztosítani kell - olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) oldalán. A mezőgazdasági ágazat szereplői közül most a kertészek számára is megnyílt az elektronikus ügyintézés lehetősége.

Mivel az elektronikus ügyintézés még újszerű és első látásra bonyolultnak tűnő dolog, a hatóság a benne való eligazodást szeretné megkönnyíteni ügyfeleinek. A Nébih ezért készített egy összefoglaló anyagot, amelyben egy - a főbb elektronikus ügyintézésnél használatos fogalmakat és rendszereket - bemutató általános tájékoztató, egy az elektronikus kapcsolattartás hivatalokban történő megvalósulásának módjai és a kertészeti szaporítóanyagokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézés során választható ügytípusok és az ügymenet található. A részletes tájékoztató az alábbi linken elérhető el.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!