2024. június 25. kedd Vilmos
Ebtenyésztők, figyelem: sokat veszíthet, aki nem él ezzel a lehetőséggel

Ebtenyésztők, figyelem: sokat veszíthet, aki nem él ezzel a lehetőséggel

agrarszektor.hu
Egy tavaly év végén megjelent rendelet alapján a magyar ebfajták tenyésztői 2021. január elsejétől nyújthatnak be kedvezményes szolgáltatás igénybevételére irányuló kérelmeket ahhoz a tenyésztőszervezethez, amelynél a tagsági jogviszonyuk fennáll.

Az egyesületek a jogszabály szerint a tenyésztők által benyújtott kedvezményes szolgáltatás igénybevételére irányuló kérelmek (KKV nyilatkozatok) a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) általi leigazolását követően kezdhetik meg az érintett tenyésztők felé a kedvezményes szolgáltatások nyújtását. A támogatás magyar ebfajta törzskönyvi tevékenységére (belföldi származási igazolás kiadása, egyéb törzskönyvezési ügyintézési díj) vonatkozik - olvasható a hatóság oldalán.

A tenyésztőszervezet az elvégzett szolgáltatások után kifizetési kérelmet nyújthat be, évente egy alkalommal. A kiállított származási igazolások után igénybe vehető támogatás remélhetőleg elősegíti a nemzeti kinccsé nyilvánított ebfajták, mint állatgenetikai erőforrások megőrzését, fenntartását és tenyésztését. A támogatás ügyintézési folyamatával kapcsolatos tudnivalók az alábbi oldalon találhatóak meg.

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?