Így keresett milliókat egy élelmes farmer a karantén alatt: csak ennyit kellett tennie hozzá

Így keresett milliókat egy élelmes farmer a karantén alatt: csak ennyit kellett tennie hozzá

agrarszektor.hu
Az angliai Rossendale-ben élő Dot McCarthynak, a Cronkshaw Fold Farm tulajdonosának érdekes ötlet jutott az eszébe: bérbe adja a kecskéit egy Zoom-beszélgetéshez. A viccnek indult elképzelés nagyon bejött.

A 2020 elején kitört koronavírus-járvány az edzőtermektől a szálláshelyekig rengeteg vállalkozást sodort olyan nehéz helyzetbe, amilyennel korábban még soha nem találkoztak. Ez történt az angliai Rossendale-ben élő Dot McCarthyval is, aki a pandémia előtt többek között esküvőknek biztosított helyszínt a farmján, írta meg a HVG.hu. A lezárások miatt azonban elesett ettől a bevételi forrástól, ezért úgy gondolta, mással próbálkozik: bérbe adja a kecskéit a Zoom-hívásokhoz.

McCarthy a BBC-nek úgy nyilatkozott, eredetileg viccnek szánta a dolgot, és azt szerette volna, ha az embereknek egy kicsit jobb lesz a kedvük. Ezért kitalálta, hogy hívásonként 5 fontért - nagyjából 2000 forintért - lehet "kibérelni" a kecskéit. Az igazi meglepetés azután érte, hogy feladta a hirdetését. Másnap reggel több mint 200 felkérés volt a fiókjában olyanoktól, akik mind hajlandóak voltak fizetni a kecske-cameóért. Mint mondta, a lezárások óta több mint 50 ezer fontot, vagyis több mint 20 millió forintot keresett az ötlettel, így nem csak az alkalmazottait tudta megtartani, de a farm fejlesztésére is futotta belőle.

A kecskéi ráadásul nemzetközileg is ismertté váltak, a bérlők ugyanis sorra jelentkeznek az Egyesült Államokból, Ausztráliából, Oroszországból és Kínából is. McCarthy szerint mindez általában "rövid szereplést" jelent az állatok számára, de van olyan család is az üzletfelei között, amelyik minden szombat reggelre lefoglalja az egyik állatot, Margaretet, hogy egy hosszabb videohívásban vegyen részt.

Az ötlet nem újdonság amúgy, 2020 áprilisában a kaliforniai Sweet Farm is meghirdette a Goat 2 Meeting nevű szolgáltatását, amelynek keretén belül belül kecskék, lámák és más háziállatok jelenhettek meg a hivatalos megbeszéléseken. A hírről az Agrárszektor is beszámolt.

EZ IS ÉRDEKELHET

Dot McCarthy szerint a dolog amellett, hogy pénzt hoz, rendkívül szórakoztató is. A gazda azonban kijelentette, hogy hosszú távon azért mégis inkább maradna az eredeti profiljánál.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. június 25. 05:58