Saját kerti tó fillérekből? Mutatjuk, hogyan csináld

agrarszektor.hu
Habár a kerti tő telepítésének nem most van itt az ideje, tavasszal azonban sokan álmodoznak egy sajátról, ezek kiépítése azonban a legtöbb embernek általában megfizethetetlenek. Nem feltétlenül kell azonban szakemberrel csináltatni a tavat, hiszen otthon saját kezűleg, fillérekből is kialakíthatjuk. Elég hozzá mindössze egy dézsa, és néhány vízi növény.

Egy facebook csoportban meglepően egyszerűen elkészíthető kerti tóról számolt be az egyik tag, aki úgynevezett dézsatavat telepített a kertjébe. Ehhez elég beszereznünk néhány mini tavirózsát, mini buzogányt, valamilyen sást és hínárt. A dézsának ássunk ki egy megfelelő méretű lyukat a kertben és földdel rendesen temessük be az oldalát. Szórhatunk köré esetleg tőzeget, hogy szép legyen a mini tó környéke is, ebbe pedig ültethetünk kisebb örökzöldeket. 


A dézsató telepítője pozitív eredményekről számolt be a tóval kapcsolatban. Mint írta, habár a hínár eltűnt, de az összes többi növény megeredt a vízben, a tavirózsa virgázik, a víz pedig nem algásodik és tiszta. Ráadásul beköltözött jó pár állat is a dézsába: vannak vízibogarak, többfajta vízi csiga és vízibolha. A tulajdonos egyáltalán nem használt vegyszert a tó tisztántartására, mindössze 1-2 hetente újra töltötte esővízzel a dézsát, ami egyébként semmilyen más törődést nem igényel. 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?