Piero Pini letartóztatásban: a húsipari mogult egymillió eurós óvadékért sem engedik ki

agrarszektor.hu
Piero Pini, a kiskunfélegyházi Hungary Meat Kft. olasz tulajdonosa még mindig előzetes letartóztatásban marad, pedig egymillió eurós óvadékot ajánlott fel, ha szabadlábon védekezhet. A vád: milliárdos költségvetési csalás. Az üzletember nem először bonyolódik ilyen ügybe.

A Hungary Meat Kft. olasz tulajdonosát március elején tartóztatták le. Piro Pinit milliárdos költségvetési csalással gyanúsítja a NAV Dél-Alföldi Bűnügyi Igazgatósága,ráadásul a társaival megpróbálták meghiúsítani az ellene folyó nyomozást: eltüntetni a bizonyítékokat és befolyásolni a tanúkat. Két éve ugyanez történt Lengyelországban, ott 200 ellenőr és rendőr rohanta le az üzemét, adócsalással és feketemunkával gyanúsították, a hírek szerint ugyanis lengyel anyanyelvű, ukrán állampolgárokat alkalmazott - értesült a hirvidek.hu.

A Piero Pini birtokában lévő, kiskunfélegyházi vágóhíd éves szinten 1,2-1,4 millió sertést vág, ami több, mint amenyivel Csányi Sándor mohácsi vágóhídja végez. A kiskunfélegyházi üzem névleges kapacitása alapján akár 2 millió sertést is vághatna - ha volna ennyi megfizethető disznó a piacon. Az Opten adatai szerint a cég árbevétele 2017-ben 149 millió forint volt, csökkent a 2016. évi 163 millió forint után, adózott eredménye viszont az ötszörése javult. A hírek alapján úgy tűnik, nem a hatékonyságot javította ennyire látványosan a vállalkozó, hanem az adóterheket "csökkentette". Eközben Csányi vágóhídja 32 milliárdos árbevételt produkált, negatív eredmény mellett.

A hirosveny.hu. úgy tudja, Pini egymillió eurót ajánlott fel óvadékként, ha szabadlábon védekezhet, de ezt a bíróság nem fogadta el, mivel a letartóztatása előtt már megpróbálta megsemmisíteni a bizonyítékokat.

A legújabb hírek szerint pedig Piero Pinitől vette meg az állam azt telket és a csarnokot, ahol az újraindított magyar fegyvergyártás működik. Az atlatszo.hu szerint a város határában álló ingatlanért 3,5 milliárdot fizetett az állami tulajdonú Terra Zrt. Az oknyomozó portál tavaly októberben számolt be arról, hogy Kiskunfélegyháza határában, a régi ötös út mellett indult újra a magyar fegyveripar. A gyár létrehozására a magyar állam 22 milliárd forintot költött, a fegyvereket pedig cseh licensz alapján gyártják majd. Az üzemben egyelőre összeszerelés zajlik.

Április 26-án rendezi meg a Portfolio gazdasági portál a Nyugat-magyarországi Agrárfórumot, amely a Pápai Agrárexpó első számai szakmai rendezvényének számít. A kiemelt témák között szerepel az agráradózási reform, a generációváltás és a sertéságazati helyzet. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. június 25. 05:58