"Nagyon sokat járok külföldi szakmai rendezvényekre, ahol lehetőségem van a legjobbaktól tájékozódni a párlat-trendekről. Így alakult, érlelődött az ötlet, hogy a portfóliónkat egy átgondolt stratégiára építve, milyen irányba kellene bővítenünk. Mindig szeretünk újat alkotni, a piaci kihívásoknak és a fogyasztói igényeknek megfelelni, ezért már a kezdetek óta készítünk különböző hordókban érlelt pálinkákat, párlatokat.
Ennek egyik példája volt
majd a hazai fogyasztók körében is hatalmas sikert aratott. Éreztük, hogy ez számunkra sikeres irány lehet, ezért összeállítottunk egy egyedi maláta kompozíciót, különböző hordókat szereztünk be és még 2015-ben el is kezdtük érlelni az újabb whiskyt" - mondta Vértes Tibor, az Agárdi Pálinkafőzde tulajdonosa a budapesti Hold utcai piacon megtartott eseményen.
Vértes szerint a párlatok elkészítésénél a legnagyobb kihívást a minőségi alapanyagok felkutatása és a megfelelő technológia kidolgozása jelentette. A rum alapanyaga - a melasz - Dél-Amerikából érkezett, a whisky markáns, határozott, enyhén édeskés kompozíciója a gondosan összeválogatott füstölt és sima malátából állt össze, az ital zamatát a tokaji hordóban való érlelés adja. A gin 17 fajta gyógynövényt tartalmaz. Jellegzetes boróka és levendulavirág illata mellett a citrusos aromát a hazai kamilla egészíti ki.
Az új italok előállításával a főzde célja az italkultúra fejlesztése, de emellett a pálinkákról sem feledkezik meg, ezen a területen is várhatók újdonságok, új ízek. Kérdésünket, hogy lesz-e új párlat, kísérleteznek-e valami újdonsággal a főzdetulajdonos azzal hárította el, hogy ha lenne sem mondhatná még el. A jelenlegi párlatok pedig már elérhetőek az italnagykereskedésekben, éttermek kínálatában, de magánszemélyként is van lehetőség vásárlásra a főzde saját webshopjában.
Egy korábbi interjúnkban Vértes azt is elárulta, hogy nem lenne rossz, ha a pálinka mellett be tudnának rendezkedni a whisky állandó készítésére is, mert a pálinkafőzés szezonális.
- mondta a tulajdonos.