Szőlőpálinka lett az idei év legjobb hazai párlata

MTI
A Tolna megyei Brill Pálinkaház Jázmin szőlőpálinka lett az év legjobb pálinkája az idei Pálinka országkóstolón. A legeredményesebb pálinkafőzde díját három főzde kapta, az 1 Csepp Pálinka, a Brill Pálinkaház és a Zimek Pálinka Manufaktúra. Az idei kóstolón 48 pálinkaház vett részt.

Harmadszor rendezte meg idén a Pálinka országkóstolót az Agrárminisztérium és a Pálinka Nemzeti Tanács (PNT). A kóstolóra 48 pálinkaháztól összesen 309 tétel érkezett, a díjazott párlatokat pedig a Pálinkakiválóságok könyvében is közreadják. A kiadvány ötödször készül el a minisztérium gondozásában, hogy a pálinkákat és a termelőket megismertesse a fogyasztókkal.

A legjobb pálinka díját idén a Tolna megyei Brill Pálinkaház Jázmin szőlő pálinkája nyerte el. Magyarország legjobb 10 ezer palack feletti pálinkája pedig 2018-ban a Bolyhos Ágyas szilvapálinkája lett.

A legeredményesebb pálinkafőzde díját idén három főzdének ítélték oda, az első helyezett az 1 Csepp Pálinka, a második a Brill Pálinkaház, a harmadik a Zimek Pálinka Manufaktúra lett. A versenyben 5 különdíjat, 62 arany-, 107 ezüst- és 91 bronzminősítést is kiosztottak. 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!