Vidékfejlesztési beruházások: fontos változásokat tettek közzé

agrarszektor.hu
Módosult a Vidékfejlesztési Program (VP) projektjeit érintő tájékoztató. A változtatások a vidékfejlesztési beruházásoknál játszanak szerepet.

A Széchenyi2020 honlapon elérhető iránymutatás a nyertes pályázók számára a fejlesztéseknél felmerülő kérdésekben ad támpontokat - közölte az Agrárminisztérium, amely az új kormányzati ciklusban visszakapta a vidékfejlesztést a VP-t eddig felügyelő Miniszterelnökségtől. A most megjelent módosítást a már beérkezett kifizetési kérelmek gyakorlati tapasztalataihoz igazították.

Elsősorban az úgynevezett mérföldköveknél, a változás-bejelentéseknél és az építési költségek elszámolásánál változott, illetve egészült ki a korábbi iránymutatás. Az építési költségek elszámolásánál a minisztérium azt is hangsúlyozza, hogy az Építési Normagyűjtemény (ÉNGY) az egyes építési tételeknél maximális elszámolható árat - úgynevezett referenciaárat - tartalmaz. Ha például közbeszerzési kötelezettség miatt kötöttek a tényleges árak, a kedvezményezettek a támogatási kérelem benyújtásakor érvényes ÉNGY kódokkal beazonosított tételek szerint számolhatnak el, de a kifizetési igénylés benyújtásakor érvényes ÉNGY referenciaárak mértékéig.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. május 14. 05:58