Gyengül a forint, 311 felett az euró

agrarszektor.hu
A szerdai nap második felében ismét 310 felé gyengült a magyar deviza az euróval szemben, ami a dollár erősödésével volt párhuzamos. Ma úgy tűnik egyelőre mindkét megkezdett tendencia folytatódik.

Az angol font már 1,1 százalékot javított az euróval szemben tegnaphoz képest, most kezdődött ugyanis Mark Carney jegybankelnök sajtótájékoztatója a kamatdöntést követően, így még mozgalmas időszak előtt állhat az árfolyam.

A dollár közben tovább erősödik, a jelenlegi 1,2234-es jegyzés 0,2 százalékkal alacsonyabb a tegnap estinél az euróval szemben.

Mostanra 311,1-ig emelkedett az euró-forint jegyzés, ez már 0,15 százalékos forintgyengülést jelent tegnaphoz képest. A dollárral szemben már 0,35 százalékot bukott a magyar deviza, így 254,28-nál jár.




A forint versenytársai közül a lengyel zloty stagnálással, a cseh korona pedig 0,1 százalékos erősödéssel kezdte a napot, míg a feltörekvő piacokon az orosz rubel majdnem fél százalékos ugrást mutatott be a dollárral szemben, a török líra pedig 0,25 százalékot javított.

Ma a Bank of England kamatdöntése elsősorban a font árfolyamára lehet hatással, emellett a nap második felében több Fed-döntéshozó is megszólal, akiknek a szavaira figyelhetnek a befektetők.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?