Majdnem 160 cég használ termékvédjegyeket

agrarszektor.hu
Folytatódik a védjegyes együttműködés a Földművelésügyi Minisztérium (FM) és a Magyar Termék Nonprofit Kft. között. A védjegyeket csaknem 160 cég használja.

A Földművelésügyi Minisztérium partnere a tizenkét éve alapított Magyar Termék Nonprofit Kft.-nak, amely származást és eredetet tanúsító védjegyeivel a hazai áruk könnyű azonosíthatóságában működik közre. Az FM közleménye szerint a tárca és a táraság a jövőben is együttműködik egymással.

A védjegyek ma már 160 cég mintegy négyezer termékén láthatók. A "Magyar Termék" feliratot azokon a termékeken tüntetik fel, amelyekk száz százalékban magyar alapanyagból Magyarországon készültek. A “Hazai Termék" elnevezésnél az élelmiszernek hazai feldolgozásúnak és az összetevőket tekintve legalább felében magyar származásúnak kell lennie. A Magyarországon feldolgozott, de többségében import összetevőket tartalmazó élelmiszereket "Hazai Feldolgozású Termék" elnevezéssel jelölik. A Magyar Termék védjegyrendszerben független szakértői vizsgálat tanúsítja a termék eredetét és megbízhatóságát.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?