2024. április 28. vasárnap Valéria

Támogatás nélkül a húsmarha-tenyésztők zöme tönkremenne

MTI
Mintegy háromszáz kiállítót várnak az augusztus 17. és 20. között megrendezésre kerülő 26. debreceni Farmer Expóra. A szarvasmarha-tenyésztési konferencián és a sertésfórumon az ágazat problémáinak kibeszélésére is mód nyílik majd.

Tizenhétezer négyzetméteren mintegy háromszáz kiállító szerepel az idei debreceni Farmer Expón, ahol a kiállítások mellett számos szakmai rendezvényt, egyebek között szarvasmarha-, sertés-, juh- és nyúltenyésztési konferenciát, illetve tenyészállat-bemutatókat is tartanak - mondta Vaszkó László vásárigazgató. Az expónak ezúttal is a Debreceni Egyetem (DE) Böszörményi úti campusa ad majd helyet.

Egyebek mellett a világhírű amerikai húsmarha-ágazatról is tájékoztatást kaphatnak a gazdák a szarvasmarha-tenyésztési konferencián. Ennek kapcsán Béri Béla, a fórum főszervezője kifejtette, hogy az utóbbi években "felhígult" az állattenyésztő szakma, új szereplők jelentek meg az ágazatban, akik nem rendelkeznek megfelelő szakismerettel az állattenyésztésről. Ha megszűnne a húsmarha-tenyésztés támogatása, ezeknek a gazdálkodóknak a zöme tönkremenne, mert nincs felkészülve szakmailag a húsmarha-tartásra - tette hozzá.

Hosszú évek után ismét helyet ad az expó a nyúltenyésztés időszerű kérdéseit taglaló fórumnak, amelyhez a nyúlhúsfogyasztást népszerűsítő gasztronómiai programok is kapcsolódnak. A hagyományoknak megfelelően szarvasmarha-, ló-, sertés-, juh- és kecske tenyészállat-bemutatók is színesítik majd az idei debreceni Farmer Expó programját - jelezte a vásárigazgató.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!