Vége a régi módszereknek? Óriási változásra készülhetnek a gazdák
Óriási lehetőségeket hozat, egyben komoly kockázatokat is jelenthet a mesterséges intelligencia a mezőgazdaságban.
Óriási lehetőségeket hozat, egyben komoly kockázatokat is jelenthet a mesterséges intelligencia a mezőgazdaságban.
Hamarosan újra elindul az Debreceni Egyetem fiatal gazdákat segítő rendezvénysorozata.
Egy frissen publikált magyar kutatás jelentős áttörést hozhat a baromfik takarmányozásában.
Jelentősen enyhítheti az aszály hatásait egy magyar fejlesztésű öntözővíz-kezelő rendszer.
Az ipari szintű élelmiszer-termelés lehet egyszerre egészséges és fenntartható is a szakember szerint.
A HUNOR Magyar Űrhajós Programban vizsgálják a növények csírázását, mikrozöldség-termelését és levélfejlődését a DE szakemberei.
In vitro módszerrel segítené két veszélyeztetett szegfűfaj fennmaradását a Debreceni Egyetem.
A magyar mezőgazdaság az utolsó pillanatban van ahhoz, hogy a technológiai és technikai fejlődés útjára lépjen.
Bemutatta a halászati szakirányú továbbképzési szak új képzési programját a Debreceni Egyetem.
Újonnan kifejlesztett tejtermékcsalád segíthet az allergiás tünetekben szenvedő fogyasztóknak.
A legfrissebb kutatás szerint a magyar lakosságra nem jelent egészségügyi kockázatot az aflatoxin.
A gombák új felhasználási lehetőségeit nyitotta meg egy magyar cég és a Debreceni Egyetem közös kutatása.
Rengeteg adat gyűlik össze a magyar mezőgazdaságban, ám ezeket még kevéssé használjuk fel a döntéshozatal során.
A gyakorlati mezőgazdaságban is alkalmazhatók a növényi memóriával kapcsolatos debreceni kutatások.
Egy friss kutatás szerint Kenyában még mindig kevés figyelmet fordítanak az őshonos kecskefajták megőrzésére.
Egy projekt középpontjában a természetes vizekben található algabiomasszából származó biogáztermelés, valamint ennek hasznosíthatósága áll.
Biotechnológiai kutatások történnek Fusarium mikotoxinoktól mentes gabonafélék és élelmiszerek előállítása céljából.
Egyre több magyar választja a sajátmárkás élelmiszereket a gyártói márkákkal szemben.

Az olajbogyó útja a fától az asztalig több kémiai folyamaton megy keresztül, amelyek során az eredetileg keserű termés fogyaszthatóvá válik.
A szarvasmarha ágazat termelői összesen 3,8 milliárd forintnyi hazai forrásból kapnak támogatást.
A legfrissebb jelentés szerint 2025-ben felélénkült a mezőgazdasági gépek piaca Magyarországon.
A kártevők mellett újonnan megjelenő gyomfajok, a gyomirtási technológiák folyamatos változása és a mikotoxin-szennyezés is nehezíti a kukoricatermesztést.
A fagy- és aszálykár, valamint a sertéspiaci túlkínálat ellensúlyozása érdekében újabb eszközzel segítik a gazdálkodókat.