Elektromos korszakba lép az amerikai motorgyártó

agrarszektor.hu
Elektromos korszakba lép a dízel- és gázüzemű motorok, illetve ehhez kapcsolódó technológiák gyártásával foglalkozó amerikai Cummins. Két éven belül megjelenik a traktorokba, kombájnokba szerelhető hibrid erőforrása.

A többféle traktor- és kombájnmárkát (Versatile, Rostselmash, Case IH) erőforrással ellátó amerikai Cummins óriásvállalat még hatékonyabb és gazdaságosabb eszközökkel szeretné ellátni a gazdálkodókat, ezért a korábbinál komolyabb hangsúlyt fektet az elektromos hajtásrendszerek és energiatároló eszközök fejlesztésére. Első lépésként 2019-ben hibrid üzemű erőforrással jelenik majd meg a piacon.

A cél az, hogy a hagyományos dízel- és gázmotorok mellett hibrid, illetve teljesen elektromos erőforrások is szerepeljenek a kínálatukban. Pénzt fektetnek olyan benzinüzemű rendszerek kidolgozásába is, amelyek a gázolaj-hajtásúakkal megegyező teljesítményre és tartósságra képesek. A Cummins K+F részlege emellett jelenleg is számos alternatív üzemanyagot (hidrogén, bio- és szintetikus üzemanyagok) tesztel.

A világszerte 55 ezer alkalmazottat foglalkoztató Cummins 190 országban van jelen termékeivel. A tavalyi évet 17,5 milliárd dolláros forgalom mellett 1,39 milliárd dolláros nyereséggel zárta.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. június 25. 05:58