2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Egy furcsa gép, amely magasra emel és mélyre ás

agrarszektor.hu
Új rakodógépet fejlesztett ki a JCB, amely a teleszkópja segítségével magasabbra emel, messzebbre elér és mélyebbre ás. A csúszókormányzás révén egy helyben képes megfordulni, így a szűk istállókban, raktárakban is elboldogul.

Valódi öszvért alkotott a brit JCB a Teleskid nevű teleszkópos rakodógép formájában. A 3,8 méter hosszú, 2,1 méter magas, és 125 cm-es tengelytávval rendelkező kompakt eszköz rámpa nélkül is felér bármilyen pótkocsit, vagy etetőkocsit.

A teleszkópja révén az emelési magassága kereken 4 méter, és képes akár 2,25 méterre előrenyúlni az első kerekektől, vagyis nem ütközik bele a korlátokba, más munkaeszközökbe. A 4400 köbcentis, 55 lóerős dízelmotorral felszerelt Teleskid 590 kg teherbírású, és olyan csúszókormányzású rakodógép, amely akár egy méter mélységű gödröt is ki tud ásni.

A Teleskid lényegében négyféle gép tulajdonságait ötvözi. Egyrészt teleszkópos rakodó, másrészt villástargonca, de kompakt rakodóként és csúszókormányzású gépként is működik. Emellett gumihevederrel is felszerelhető.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?