2024. május 14. kedd Bonifác

Új gyümölcsös ásványvizeket dobnak piacra

MTI
2,6 millió euróból létrehozott szirupkeverő üzemet avatott a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. A cég új termékként gyümölcs ízesítésű ásványvizet állít majd elő Kékkúton, és a beruházás eredményeként 15 százalékkal nő a termelése.

Az önerőből megvalósított új szirupkeverő üzem olyan beruházás, amelynek célja a márka piaci erősítése, és az ásványvizek piacán a 38 százalékos magyarországi részesedés 50-60 százalékra emelése - közölte Balogh Levente, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. elnöke. A vállalat 15 évig külföldi tulajdonban volt, veszteségesen működött, majd tavaly nyereségessé vált, miután a Szentkirályi Ásványvíz Kft. és a Kékkúti Ásványvíz Zrt. egyesült, a tulajdonos Central Europe Mineral Water Holding 2015-ös létrehozásával.

A cég tavaly 3,4 milliárd liter ásványvizet gyártott, a kékkúti üzemből 140 millió liter származott. A vállalatnál 320 munkavállalót foglalkoztatnak, a kékkúti üzem dolgozóinak száma ezen belül 120. A tavalyi árbevétel közel 15 milliárd forint volt.

Az üzemavatáson további öt évre meghosszabbították a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságával az együttműködést, amelynek keretében egyebek mellett felújítják a kétszer 8 kilométer hosszú Theodora tanösvényt - mondta el Martin Olivér, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. ügyvezetője. Az üzemavatón Magyarországot vízügyi nagyhatalomnak nevezte Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, aki szerint hazánk egyik legfontosabb exportterméke a vízhez kapcsolódó tudás, egyebek mellett az öntözéssel, ivóvízellátással összefüggő magas színvonalú technológiák.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?