Látványosan jobbak a magyar pálinkák

agrarszektor.hu
Jelentősen javult a hazai pálinkák minősége a hatósági mérések szerint. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az ellenőrzött pálinkák 6 százalékában talált csak hibát.

A Nébih 2014-ben és 2015-ben pálinkalaborjában több mint 300 pálinkát ellenőriztek, ezeknek 6 százaléka nem volt megfelelő - közölte a laboratorium.hu szerint egy szakmai tanácskozáson Mészáros Kálmán, a hivatal igazgatója. A legfőbb okok a nem megfelelő cukoreredet (30 %), a jelölési hibák (22 %, főleg az ágyas pálinkák alkoholfokánál), analitikai problémák (20 %), illetve érzékszervi vizsgálattal felderített hiányosságok voltak (15%).

Legutóbb a Panyolai Szilvórium Zrt. Szatmári ágyas pálinkáját találták "érzékszervileg hibásnak". Az eset pálinkapiaci vitát váltott ki.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?