2024. május 21. kedd Konstantin

Ők lesznek azok, akik szeptembertől tanácsokat adnak

agrarszektor.hu
Eddig több mint félszáz pályázatíró regisztrált a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) online tanácsadó rendszerében. Ezt a kamarai tagok szeptembertől ingyenesen használhatják.

A kamara pályázati tanácsadó hálózatába augusztus 15-től regisztrálhatnak a pályázatírók, a kamarai tagok pedig szeptember elsejétől érhetik el a minősített pályázatírókat a honlapon keresztül - mondta Süle Katalin, a NAK elnökségi szóvivője az M1 aktuális csatornán. A rendszer használata a kamarai tagok számára ingyenes.

A tapasztalatok szerint a pályázatok elkészítése, valamint az elnyert összeg szabályos felhasználása olyan szakismeretet kíván, amellyel a tagság jelentős része nem rendelkezik, ezért pályázatírással és projektmenedzsmenttel foglalkozó vállalkozásoktól vesz igénybe ilyen szolgáltatást. Sok társaság foglalkozik pályázatírással, vannak lelkiismeretesen felkészültek, de akadnak olyanok is, amelyek nem kellő felkészültséggel vagy etikátlan magatartással rontják a szolgáltatás hírnevét - közölte korábban a kamara.

A Pályázati Tanácsadók Hálózatának célja, hogy megerősítse az etikus tanácsadói magatartást, díjmentesen közvetítse a minősített tanácsadókat a tagságnak, valamint naprakészen alkalmazható tudásanyaggal lássa el a tanácsadókat. A hálózathoz olyan, pályázatírást és projektmenedzsment szolgáltatást nyújtó szakértők csatlakozhatnak, akik a Vidékfejlesztési Programhoz kapcsolódó kiírásokkal összefüggésben nyújtanak szolgáltatásokat.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06