Új kézikönyvvel rukkolt elő az agrárkamara

agrarszektor.hu
Helyi Termék Kézikönyv címmel információs kiadványt jelentetett meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A kézikönyv azoknak a kistermelőknek szól, akik helyben termelt alapanyagokból hagyományos, az adott térségre jellemző eljárással készült élelmiszereket állítanak elő.

A kézikönyv összeállítását az indokolta, hogy Magyarország támogatja azt az európai uniós kezdeményezést, amely szerint az országok belső piacait belső termelésből kell ellátni - rögzíti a NAK közleménye. Ezért is fontos, hogy a Magyarországon megtermelt termékeket itthon dolgozzuk fel és értékesítsük, ezzel is élénkítve a nemzetgazdaságot - fogalmazott a közlemény szerint Győrffy Balázs, a kamara elnöke.

A kézikönyv bemutatja a helyi termékek előállításának feltételrendszerét, az értékesítés lehetséges változatait, a helyi piacoktól a falusi vendégasztalokon át a közétkeztetésig. Részletezi a termékek védjegyezését, az élelmiszer-előállítás élelmiszerbiztonsági és higiéniai szabályait, valamint az élelmiszerjelölés legfontosabb tudnivalóit. Külön fejezet foglalkozik az adózási ismeretekkel, amely a legkedvezőbb vállalkozási forma kiválasztásában is segítséget nyújt. A kézikönyv a NAK megyei igazgatóságain, illetve elektronikus formában a kamara honlapján is elérhető.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?