2024. május 13. hétfő Szervác, Imola

A japánok nagyon szeretik a magyar mangalicát

agrarszektor.hu
Népszerűek Japánban a prémium kategóriás magyar élelmiszerek, mint például a mangalicából készült termékek. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a közeljövőben Tokióban személyes "politikai nyomatékkal" is kifejezi, milyen fontos a japán reláció.

Munkaebéden egyeztetett a napokban Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Koszuge Dzsunicsi japán nagykövettel annak kapcsán, hogy a magyar tárcavezető a közeljövőben Tokióba látogat a március 8-11. közötti FOODEX JAPAN 2016 kiállításra. Itt több mint 100 négyzetméteres magyar stand is lesz.

A japán fogyasztók kifinomult étkezési szokásai miatt e piacon csak a nagy hozzáadott értékű, kiváló minőségű termékeknek van létjogosultságuk - fogalmaz a földművelésügyi tárca közleménye. Fazekas Sándor "személyes jelenlétével politikai nyomatékot kíván adni a japán reláció fontosságának" - tettek hozzá a tokiói látogatás kapcsán.

Japánban már ma is népszerűek a prémium kategóriás magyar termékek. Ilyen például a mangalicahús, a libamáj, a bor és a méz.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?