Kiderült, hol kell eladni a magyar élelmiszereket

agrarszektor.hu
Elsősorban a magyar vásárlók számára kell termelnie a hazai élelmiszeriparnak - hangoztatta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. Fontos azonban, hogy a termékek minden piacon értékesíthetők legyenek, ezért ismerni kell a vásárlói igényeket.

A magyar mezőgazdaságnak és élelmiszeriparnak elsősorban a magyar vásárlók számára kell termelnie, fontos azonban, hogy a kemény paci versenyben az agrár- és élelmiszeripari termékek minden piacon jól értékesíthetők legyenek - állapította meg Fazekas Sándor az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítást és Vásárt (OMÉK) a földművelésügyi miniszter a vásár hivatalos záró rendezvényén. Mindez pedig csak úgy lehetséges, ha a termelők szem előtt tartják a vásárlói igényeket - tette hozzá az MTI szerint.

Az OMÉK-en a tájegységek, régiók bemutatkozása a miniszter szerint azért volt fontos, mert a helyi ízeket, termékeket egyre inkább keresik, igénylik. Így a korszellemnek megfelelően már jelentős piaca van a helyben készült jó minőségű kézműves élelmiszereknek, például pálinkáknak, boroknak, sajtoknak, biotermékeknek.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?