2024. május 13. hétfő Szervác, Imola

Van olyan, hogy biztonságos befektetés?

agrarszektor.hu
Farkas Róbert, a Takarékbank igazgatója egy sokakat foglalkoztató kérdésre próbált meg választ adni a Portfolio és az agrárszektor.hu kecskeméti konferenciáján tartott előadásában: létezik-e egyáltalán biztonságos befektetés?

Már a konkrét befektetési eszköz megválasztása előtt számos kérdés felmerül, a döntéseink pedig nagyban befolyásolják azt, hogy mennyire biztonságos a befektetésünk. Nem mindegy, hogy bankszámlát vagy értékpapírszámlát választunk, már csak azért sem, mert eltérő összegig biztosítja őket az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA).

Szintén érdemes meggondolni, hogy magyar vagy külföldi szolgáltatók választunk. Az elmúlt időszak brókerbotrányai kapcsán láthattuk, hogy magyar szolgáltatók csődje esetén is jelentős huzavonával kaphatják csak vissza pénzüket a betétesek, Farkas Róbert szerint külföldi szolgáltatók esetében mindez még nehezebb lehet, ráadásul esetükben magasabb díjakra is számíthatunk. A szakértő harmadik szempontként megemlítette, hogy érdemes az offline mellett online számlahozzáférést is kérni, ha pedig lehetőségünk van rá, nyugodtan használjuk ki az okostelefonos alkalmazásokat.

A Takarékbank meglátása szerint jelenleg a legjobb és legkonzervatívabb befektetési eszköznek a lakossági jegyzés útján értékesített állampapírok számítanak, aki pedig ennél nagyobb kockázatot is hajlandó vállalni, annak a befektetési jegyeket ajánlják. 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?