Levéltrágyázás: hogyan juttassuk ki a mikroelemeket? (x)

agrarszektor.hu
A levéltrágyázás jelentősége abban van, hogy hatékonyan láthatjuk el haszonnövényeinket mikroelemekkel. Emellett megelőzhetjük és kezelhetjük az esetleges hiánytüneteket is.

Gazdasági növényeink a számukra elengedhetetlen tápelemek közül az úgynevezett makro- és mezoelemeket a szükséges mértékben és megfelelő hatékonysággal gyökéren keresztül tudják felvenni. Ezeket a tápanyagokat levélen keresztül csak korlátozott módon és mértékben (max. 3-15 %) pótolhatjuk.

A levéltrágyázás igazi jelentősége a növények mikroelemekkel való ellátása, mivel a szükséges mennyiség több mint 90 %-át hatékonyan tudjuk a rendelkezésükre bocsájtani. Fontos dolog továbbá, hogy ilyen módon előzhetjük meg, illetve kezelhetjük az esetlegesen kialakuló hiánytüneteket is.

Energia Humin, nagy energiatartalmú NPK lombtrágya könnyen hasznosuló magas mikroelem tartalommal.

- látványos hatás
- magas hatóanyag-tartalom

A levéltrágyákban lévő tápelemek felszívódását a kelátképző anyagok segítik. Az Energia Huminban lévő humin- és fulvosavak természetes kelátképző anyagok, amelyek javítják a tápanyagok felvételét és csökkentik a perzselés veszélyét. Gyorsítják a növények tápanyag-reakcióját, erősítik az immunrendszert és fokozzák az anyagcserét.

Ezen felül természetesen, könnyen felvehető és hasznosítható, humusz-jellegű tápanyagot is jelentenek.
A mikroelemek közül a kalászosoknál elsősorban a réz, a repcénél pedig a bór szerepe a meghatározó. Ezeket az elemeket az Energia Humin optimális arányban tartalmazza.

Nagyobb hozam, jobb beltartalom, egészségesebb növény

A termékben lévő humin- és fulvosavak:
- segítik a tápelemek felszívódását,
- csökkentik a perzselés veszélyét,
- erősítik a növény immunrendszerét és fokozzák az anyagcserét,
- mindezen felül könnyen felvehető és hasznosítható, humusz- jellegű tápanyagot is kínál a növény számára.

Az NPK nem elég! A növénynek mikroelemekre is szüksége van ahhoz, hogy kihozza magából a maximumot.

A kijuttatás módja:

Valamennyi szántóföldi kultúra levélkezelésére, kondíciójának javítására 4,0-6,0 l/ha mennyiségben, 200-350 l/ha vízmennyiséggel, a növény 3-6 leveles állapotától virágzásig terjedő időszakban, legfeljebb 3 %-os töménységben kijuttatva. A készítményt a tenyészidőszak során legfeljebb két alkalommal lehet kijuttatni, az egyes kezelések között legalább 10-14 nap különbséget kell hagyni.

Virágzásban nem használható!

A legtöbb gyomirtó-, rovar- és gombaölő szerrel egy menetben kijuttatható. Réz tartalmú készítményekkel ne keverjük! Kezelés előtt keverési próba elvégzését javasoljuk.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!