Pénzt kapnak a cukorrépa termelők, de mennyit?

MTI
Csak októbertől derül ki, mekkora forint/euró árfolyammal kell számolni.

Tonnánként 5,2 eurónak, de hektáronként legfeljebb 500 eurónak megfelelő nemzeti kiegészítő támogatást kapnak a cukorrépa termelők. A kérelmeket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH) kell benyújtani szeptember 17. és október 15. között.

A vidékfejlesztési miniszteri rendelete szerint a teljes támogatási keret 1 milliárd 180 millió forint, túligénylés esetén mindenki arányosan kevesebb támogatást kap. Az euró alapú támogatást az Európai Központi Bank által 2012. október 1-jét megelőzően, utolsóként megállapított devizaárfolyamon kell forintra átszámítani.

Az igénylés feltételei között szerepel, hogy a területalapú támogatást is cukorrépa ültetvényre kellett felvenni, továbbá a termelőnek rendelkeznie kell cukorrépa termékértékesítési szerződéssel, és a terményt kvótajogosult feldolgozónak kellett szállítania.

A kérelmeket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH) kell benyújtani szeptember 17. és október 15. között. Az MVH a kérelmeket november 30-ig bírálja el. A kifizetés a támogatási határozat jogerőre emelkedésétől számított 30 napon belül történik.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?