Újabb agrárkiviteli lehetőségek nyílnak Oroszország felé

agrarszektor.hu
Magyarország számára több milliárd euró értékben nyílnak újabb agrárkiviteli lehetőségek Oroszország felé.

Fazekas Sándor a gyulai és a hazai húsipari termékek orosz piaci lehetőségeiről szólva kifejtette: az agrárkivitelről magas szinten egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnök legutóbbi moszkvai látogatása során Vlagyimir Putyin elnökkel és Nyikolaj Fjodorov mezőgazdasági miniszterrel

Vasárnap a miniszter Moszkvába utazik, személyesen vesz részt a hétfőn megnyíló moszkvai Prodexpo Nemzetközi Élelmiszeripari és Ital Kiállításon. Az orosz társtárca miniszterével, Nyikolaj Fjodorovval áttekintik a következő időszak feladatait, többek között szó lesz a kapcsolatok továbbfejlesztéséről, az eddigi döntések realizálásáról, az agrárágazat újabb lehetőségeiről.

A magyar agrárágazat az elmúlt két évben növelni tudta termelését. Egyre több cég ismeri fel, hogy az orosz kereskedelmi partnerek megbízhatóak, pontosan fizetnek, és jelentős mennyiségben vásárolnak minőségi élelmiszert, ami a hazai húsipar számára is nagy lehetőséget jelent.

Oroszország kiemelkedően fontos kereskedelmi partnerünk, agrárdiplomáciával elhárítottuk az adminisztratív kötöttségeket és az orosz piac iránt érdeklődő cégeket folyamatosan visszük ki, hogy partnereket találjanak - jelentette ki.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?