A hónap végéig lehet jelentkezni triflák-képzésre

agrarszektor.hu
A föld alatti gombák - triflák - gyűjtésére vonatkozó hatósági jellegű képzés lebonyolítására vár jelentkezőket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih)

Az élelmiszerlánc-biztonsági hivatal által szervezett oktatásra azért van szükség, mert a föld alatti gombák - ilyen például a szarvasgomba - gyűjtéséről szóló minisztériumi rendelet alapján 2013-tól föld alatti gombát csak az a személy gyűjthet, aki a Nébih szervezésében tartott, a trifla gyűjtésére vonatkozó képzést eredményesen elvégezte. Ennek a hatósági jellegű képzésnek a lebonyolítására október 31-ig várja a triflagyűjtéssel foglalkozó szervezetek jelentkezését a Nébih Erdészeti Igazgatósága.

A képzések megszervezésre olyan szervezetek jelentkezhetnek, amelyek Magyarországon vannak bejegyezve, alapító okiratukban, alapszabályukban tevékenységként szerepel a szarvasgombagyűjtés, és egyebek között vállalják, hogy az első képzést legkésőbb ez év december 31-ig lebonyolítják. A képzésre jelentkező szervezetek akkreditálást a Nébih saját hatáskörben végzi. A mostani felhívás során legfeljebb három - az értékelés alapján leginkább megfelelő - szervezetet választják ki. A képzés kötelező témaköreit, a pályázati feltételeket és a benyújtandó dokumentumokat is tartalmazó részletes felhívást a Nébih honlapján tették közzé.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?