A Nestlé a válság ellenére új munkahelyeket teremtett

agrarszektor.hu
A gazdasági válság ellenére a Nestlé megtartotta hazai munkaerő állományát, sőt, idén több mint 200 új munkahelyet is teremtett büki gyára bővítésével, így jelenleg mintegy 1500 dolgozóval rendelkezik.

A cég csütörtöki közleménye kitér továbbá arra, hogy tavaly 38 termék receptjét változtatták meg a korszerű igényeknek megfelelően, így például csökkentették a só- illetve bizonyos adalékanyagok mennyiségét.

Fontosnak tartják, hogy gyáraik abszolút és terméktonnánkénti vízfogyasztása 2006-hoz képest 32 százalékkal csökkent, valamint hogy a Nestlé Waters magyar leányvállalata, a Kékkúti Ásványvíz Zrt. 1 liter ásványvíz palackozásához a technológia során 35 százalékkal kevesebb vizet használ fel, mint öt évvel ezelőtt. 

A szerencsi gyárban a jelenlegi termelési igényeknek megfelelően alakították át a '90-es évekből származó hűtési rendszert és a gőzkazánt. A beruházás több mint 120 millió forintba került, eredményeképp pedig 2011-től 5.182 gigajoule energia és mintegy 8 millió forint megtakarítását várják - írja a tőzsdefórum.

A Nestlé Hungária Kft. a Nestlé S.A. leányvállalataként jött létre 1991-ben. Szerencsen kakaó- és kávétermékeket, Bükön állateledelt állít elő, Kékkúton ásványvizet palackoz, Diósgyőrben pedig üreges csokoládéfigurákat gyárt. A Nestlé Hungária tavalyi nettó árbevétele 83,5 milliárd forint volt, szemben az egy évvel korábbi 84,6 milliárd forinttal. A profit 1,9 milliárdra csökkent a megelőző évi 3,8 milliárdról. 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?