Átalakul az élelmiszerlánc-felügyelet finanszírozása

agrarszektor.hu
Átalakul a jövő év közepétől az élelmiszerlánc-felügyelet finanszírozása, a szakemberek általi elavultnak ítélt rendszert felváltja egy másik, amely figyelembe veszi a megváltozott viszonyokat - jelentette be Bognár Lajos, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős helyettes államtitkára pénteken Budapesten egy szakmai konferencián.

Az állategészségügyi aktualitásokkal foglalkozó fórumon - amelyet a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, valamint a Magyar Állatorvosi Kamara szervezett - a helyettes államtitkár arról beszélt, hogy a finanszírozásban a jövőben a kereskedelemnek nagyobb szerepet kell vállalnia, mert az eddigi terheket viselő húsipar és állattenyésztés már kisebb kockázatú mint korábban. Ezért át kell alakítani a finanszírozás terheinek megosztását.

Így korábban a finanszírozáshoz a húsipar 47, az állattenyésztés mintegy 14, a kereskedelem pedig 18 százalékban járult hozzá. Ez az újrendszerben jelentősen eltolódik a kereskedelem felé 53 százalékkal, míg a húsipar 15, az állattenyésztés pedig 4 százalékkal részesedig a felügyeleti rendszer finanszírozásából a jövőben.

forrás: MTI

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?