Jövedékiadó-emelés és energiastratégia a parlamenti vitatéma

agrarszektor.hu
Matolcsy György javaslatot tett a gázolaj, a dohány és az alkoholos italok jövedékiadójának, valamint a játékadónak megemelésére november 1-ji hatállyal.

A nemzetgazdasági miniszter szeptember 12-i, hétfői adótörvénymódosítási-előterjesztése után még folyik a parlamenti vita és a módosító indítványok tárgyalása - írja a ProfitLine.hu

Napirenden van továbbá a Fellegi Tamás által jegyzett nemzeti energiastratégiai tervezet is. Az ország importfüggőségét és az állami szerepvállalást szorgalmazó dokumentumot a kormány júliusban fogadta el, Bencsik János klíma- és energiaügyért felelős államtitkár szerint a stratégia hosszú távú hatása értelmében az ország villamosenergia-igénye 2030-ra 30 százalékkal növekedne.

Tárgyalnak még Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter indítványáról is, amelyben 65 országgyűlési határozat hatályon kívül helyezését javasolja. 

A fideszes Pokorni Zoltán és Pósán László innovációs és fejlesztési eseti bizottság létrehozását kezdeményezte, amelynek feladata az innovációt érintő törvények áttekintése lenne.

Vitatéma továbbá a genetikailag módosított szervezetek alkalmazásának agrárgazdaságban való megtiltása is, ami a fenntartható fejlődés bizottságának indítványa.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?