2024. április 28. vasárnap Valéria

Ismét igényelhető a különleges tejtámogatás

agrarszektor.hu
Május 16-ig lehet különleges hátrányok kezeléséhez kapcsolódó tejtámogatást igényelni a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól (MVH). A támogatás nehéz helyzetben lévő, gazdasági vagy környezeti szempontból érzékeny területen gazdálkodó tejtermelőknek nyújt segítséget.

A támogatás alapja a 2010/2011. kvótaévben értékesített tejmennyiség. Azok a tejtermelők kaphatnak támogatást, akiknek szarvasmarha állatállománya szerepel az ENAR nyilvántartásban, gazdaságuk gazdasági szempontból sérülékeny vagy környezeti szempontból érzékeny helyen fekszik, és rendelkeznek minimum 1 hektár SAPS támogatásra jogosult területtel.

A támogatási kérelmeket (melyek egyben kifizetési kérelemnek is minősülnek) 2011. május 15-ig kell benyújtani a területileg illetékes MVH megyei kirendeltségre. Mivel ez a dátum idén munkaszüneti napra esik, a kérelmeket legkésőbb 2011. május 16-án is postára lehet adni. A határidő elmulasztása azonban jogvesztő jellegű, így az azon túl beérkezett kérelmeket a Hivatal érdemi vizsgálat nélkül elutasítja.

A támogatás mértékét az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapnak az Európai Bizottság által meghatározott pénzügyi kerete és a kérelmezett értékesített tejmennyiség határozza meg.

További részleteket valamint a támogatás igénybevételéhez beküldendő formanyomtatványt a Hivatal honlapján olvasható 62/2011 (IV.4.) MVH Közlemény tartalmazza.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!